Skip to navigation Skip to main content
6582 - De Vercors - vakantie met de familie

De Vercors is een perfecte bestemming voor een vakantie met het gezin, met de kleinkinderen of met de grootouders. Men vindt er een breed scala aan activiteiten voor mooie herinneringen en om samen een onvergetelijke vakantie te beleven. Van grotten tot tochten met dieren en van een groene ontdekkingsreis tot een slackline, tijdens een familievakantie in de Vercors hoef je je niet te vervelen.

Het speelterrein van Herbouilly

De Filambule, het eerste Parcabout attractiepark van de Vercors is een uniek gebied bestaande uit klimnetten waarin men zich op een veilige manier tussen de bomen kan bewegen. U zit niet in stoeltjes met veiligheidsbeugels zoals in traditionele attractieparken, maar beweegt zich juist in alle vrijheid in deze immense netten die op een hoogte van 2 tot 6 meter boven de grond hangen. Ook kun je op een groene ontdekkingsreis gaan. Beleef de natuur vanuit het perspectief van een eekhoorn. Snuif de frisse geuren op van de dennen- en beukenbomen en beleef een unieke sensatie op een parcours 10 meter boven de grond! Ontdek het bos van bovenaf op deze hangende loopbruggen.

Tochten met dieren

Het plezier van het wandelen en het samen beleven staan hier centraal! Tijdens deze activiteit, welke als dagactiviteit of als all-in verblijf aangeboden wordt, zwerft u vergezeld door deze trouwe compagnons door de natuur van de Vercors en ontdekt u prachtige landschappen. Een wandeltocht met ezels, paardrijtochten, activiteiten met honden (wandeltochten met honden, karts getrokken door honden, bezoek aan kennels). Ideaal om heerlijk te ontspannen en op een educatieve manier bezig te zijn midden in de natuur.

Tochten met paarden in de Vercors

De grot van Chorance

De grot van Choranche, gelegen in het hart van de Vercors tussen Grenoble en Valence, laat uw ziel als ontdekkingsreiziger ontwaken en neemt u mee naar een andere dimensie voor een reis vol belevenissen en emoties. We nodigen u uit voor een reis 70 miljoen jaar terug in de tijd. In de gigantische Zaal van de Kathedraal wordt u tijdens ieder bezoek ontvangen met een speciaal spel van licht en geluid, met prachtige kleuren en vol gevoelens!

Nieuw attracties van de Vercors-Drôme

De pumptrack baan is een nieuwe attractie in het skigebied van Col de Rousset. Een pumptrack baan bestaat uit een reeks bochten en hobbels die genomen kunnen worden bijna zonder te trappen! Beleef dit nieuwe parcours speciaal ingericht voor de BMX, mountainbike, skateboard… of zelfs een kinderfiets. Ook is er een gratis slackline, in de plaats Lus la Jarjatte, op een open plek in een bosrijke omgeving. Een dubbele slackline voor beginners, een enkele slackline van 5cm breed, en een enkele slackline van 2,5 cm breed.

Klik hier voor meer informatie over de Vercors >>

Nieuw attracties van de Vercors-Drôme
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.