Water is het element dat de meeste emoties opwekt in ons. Tirol is trots op zijn natuurlijke waterbronnen. In het hart van de Alpen is het water wild, maar ook vaak stil en uitnodigend. In alle gevallen is het puur natuur. Want het water in elke beek en in elk meer van Tirol is van drinkwaterkwaliteit. De bergwereld van de Alpen zou zonder haar waterlopen, watervallen, bergmeren en plassen veel minder aantrekkelijk zijn.
De betoverende waterkracht.
De natuur van Tirol wordt verrijkt door bruisende watervallen, maar ook door rustige meren waar bezoekers een verfrissende duik kunnen nemen. Bergstromen lokken liefhebbers van wildwatersport met mogelijkheid tot rafting, canyoning en kanoën in het hart van de Alpen. Daarboven tronen gletsjers ook in de zomer als verheven vorsten. Daar waar natuurliefhebbers in de Tiroolse bergwereld stuiten op het element 'water', zullen ze in de ban raken van de betoverende waterkracht.
De grootste waterval van Tirol
Als u in het Ötztal op zoek gaat naar een plaats die staat voor het thema water, komt terecht aan de Stuibenwaterval. De grootste waterval van Tirol is een natuurmonument. Hier stort de Horlachbeek de diepte in waar een glinsterende waternevel opstuift. Daaraan dankt de waterval zijn naam, want 'Stuiben' betekent 'Stof'. Vanaf vijf platforms langs de waterval kan de bezoeker dit natuurspektakel van alle kanten bewonderen. Avonturiers kunnen zich aan een klimpartij wagen op de familievriendelijke klimwand.
De waterlopen van het Ötztal
Bij zes nieuwe wandelingen in het Ötztal gaat het allemaal over het thema 'water'. Twee van deze 'waterlooppaden' worden door het Duitse 'Wanderinstitut' onderscheiden als Premiumwegen. Deze onderscheiding wordt bepaald op basis van criteria, zoals beleveniskwaliteit, gemakkelijke begaanbaarheid, de toestand van de weg en de markeringen. De waterloopwegen in het Ötztal maken het pad van het water van de gletsjer tot het meer aanschouwelijk. Op aanvraag kunt u ook begeleid worden door een vakkundige waterloopgids.
Wandelen langs de Lech
In het Lechtal in het Tiroolse Außerfern, het gebied 'voorbij de Fernpass', vormt de in 2012 geopende Lechweg een interessante tip voor veel trekkers. Een wandeling door dit authentieke, door water gevormd landschap, toont natuurliefhebbers een indrukwekkend wisselspel tussen stilstaand water en bruisende stromen. Wandelaars lopen over een afstand van 125 kilometer langs de oevers van de Lech. Van de bron dicht bij het Formarinmeer in Vorarlberg tot de stuwdam, de Lechfall genoemd, in Füssen in de Allgäu, genieten trekkers van de bewandelbaarheid van het water en de invloed ervan op het landschap.
Klik hier voor meer informatie over een vakantie in Tirol >>