Skip to navigation Skip to main content

Recepten uit Tirol: Achenseeforel

5700 - Recepten uit Tirol: Achenseeforel

De komende weken presenteren wij op Indebergen.be diverse recepten uit de Tiroler keuken. Iedere vakantieregio in Tirol heeft zijn eigen gerechten die wij graag met jullie willen delen. Zo haalt u de smaken van deze populaire streek in uw eigen huis. Vandaag gaan we op culinaire expeditie bij de Achensee. De Achensee is het grootste meer van Tirol en rijk aan erg veel vis. Het recept van vandaag bestaat uit Achenseeforel met rode bieten en wasabi.

Uniek natuurdecor

Vooral het unieke natuurdecor van de regio Achensee met zijn vijf vakantieplaatsen (waaronder Achenkirch) laat een onvergetelijke indruk achter. Niet alleen zonaanbidders, maar ook zeilers, surfers en kitesurfers, kunnen hun hartje ophalen rond de Achensee, het grootste meer van Tirol. Bovendien is dit meer ook het ideale uitgangspunt voor wandelingen, mountainbikeritten of klimtochten. Golfen kan ook in deze omgeving, rond de Achensee liggen twee prachtige golfbanen. Zoek je wat meer uitdaging tijdens je vakantie rond de Achensee? Beklim de toppen van het Karwendel- en Rofangebergte!

Ingrediënten Achenseeforel

  • › 200 g bloemaardappelen
  • › 100 ml rode bietensap

Ingrediënten rode bieten

  • › 200 g bloemaardappelen
  • › 100 ml rode bietensap
  • › 50 ml ananassap
  • › 2 st. steranijs
  • › 1 kaneelstok
  • › 20 g bruine suiker
  • › 25 g koude boter
  • › 25 g bruine boter
  • › Kruiden: zout, peper, citroensap, komijn

Ingrediënten wasabipuree

  • › 250 g rode bieten, voorgekookt, geschild
  • › 150 ml room
  • › 20 g boter
  • › 50 g bladspinazie
  • › 1 tl wasabipasta

Bereiding Achenseeforel met rode bieten en wasabi

Kruid de filets met zout en peper en braad de vis op de zijde van het vel aan in olijfolie. Rode bieten in blokjes snijden en samen met de sappen, kruiden en bruine suiker ongeveer 30 minuten laten sudderen. Neem de kruiden weg en meng alles met boter tot een fijne puree. Zeven en met zout, peper, citroensap en komijn op smaak brengen. Kook de aardappelen in zout water tot ze zacht zijn en giet ze af. Zeef de aardappelen en laat ze opnieuw opkoken met de room terwijl u blijft roeren. Met koude boter hechten. Bladspinazie kort blancheren, afschrikken met koud water en fijn mixen. Roer tot slot de spinazie en wasabipasta door de puree.

Zomervakantie naar Tirol? Aanbiedingen vanaf € 105,- >>

Achensee (c) Kulinarikhotel Alpin
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.