Skip to navigation Skip to main content

Campings in de Franse Alpen: 6 tips

53235 - Campings in de Franse Alpen: 6 tips (2)

Campings in de Franse Alpen: de keuze is reuze. Voor een ontspannen zomervakantie in de bergen is het heerlijk om te gaan kamperen in Frankrijk . Niets is beter dan wakker worden midden in de natuur en genieten van het weer en de omgeving. Ga je met het hele gezin op reis, dan zijn er tal van campings met een zwembad of direct aan het meer waar kinderen zich uitermate goed kunnen vermaken. Maar ook voor een sportieve zomervakantie kan het heerlijk zijn om te verblijven op een camping zodat je dicht bij de natuur zit. Hier een greep uit fijne campings in de Franse Alpen!

Zomervakantie vieren op campings in de Franse Alpen

Eenvoudig of luxe, gemoedelijk of met veel faciliteiten: hoe je ook zomervakantie wilt vieren, de campings in de Franse Alpen bieden voor ieder wat wils. Er zijn kleinere terreinen waar je in alle rust van de omgeving kan genieten en ontspanning kunt vinden. Maar wil je kamperen in Frankrijk met een tikkeltje luxe, dan zijn er ook plekken waarbij je van alle gemakken wordt voorzien. Ook voor een vakantie met kinderen is het heerlijk vertoeven tijdens een kampeervakantie en de Franse Alpen bieden een prachtige omgeving voor veel plezier in de natuur. Je begeeft je in een mum van tijd tussen de bergen voor wandelingen of fietstochten en je kunt ook kamperen direct aan een meer voor waterpret tijdens de zomermaanden. Om je een beetje op weg te helpen, vind je hier een paar heerlijke plekken om te kamperen in de bergen!

#1. Camping L'Île de la Comtesse

Camping L'Île de la Comtesse is een ideale plek voor een zomervakantie met het hele gezin. Deze kampeerplaats bevindt zich iets ten zuiden van het dorpje Murs-et-Gélignieux en ligt vlak bij het meer van Cuchet. De camping beschikt over een flink aantal voorzieningen voor kinderen. Zo is er een buitenzwembad, een speeltuin en kun je sporten op de speciale velden of genieten op het grasveld aan het meer. Aanraders in de omgeving zijn de nabijgelegen waterval Glandieu, dierentuin Des Fauves en het attractiepark Walibi Rhône Alpes. Daarnaast leent de omgeving zich goed voor het maken van fietstochten. De Col du Grand Colombier, bekend van de Tour de France, ligt hier namelijk in de omgeving naast vele andere mooie fietsroutes. Het kampeerterrein beschikt over 112 staanplaatsen en is een middelgrote camping in de Franse Alpen. Bovendien kun je hier verblijven op speciale natuur- en comfortplaatsen gelegen aan het water van rivier de Rhône.

#2. Camping Le Lac du Lit du Roi

Camping Le Lac du Lit du Roi bevindt zich op een zonnig terras in het dorpje Massignieu-de-Rives. Gelegen, zoals de naam al zegt, direct aan het meer Lac du Lit du Roi, heeft het een heerlijke ligging aan het water voor een fijne zomervakantie in de Franse Alpen. Families kunnen goed op dit kampeerterrein terecht dankzij het zwembad, de speeltuin en sportvelden die er zijn. Maar ook is het mogelijk om direct aan het meer te verblijven, zodat er tijdens de warme zomerdagen gezwommen kan worden vlak bij je kampeerplek. De camping ligt op een indrukwekkende plek met uitzicht op imposante bergtoppen en er zijn in totaal 128 staanplaatsen. Ook de omgeving van de camping is rijk aan bezienswaardigheden. De abdij van Hautecombe, Château de Montrottier en Château de Clermont zijn zeker de moeite van het bezoeken waard. Tevens is de natuur bijzonder uitnodigend voor een wandeling door de regio. Aanrader is een wandeling naar Gorges du Fier of een klim naar de top van de Grand Colombier.

53235 -  (4)

#3. Camping La Farigoulette

Camping La Farigoulette ligt in een bosrijk gebied langs het water van het meer van Saint-Laurent du Verdon. Voor een sportieve zomervakantie op een camping in de Franse Alpen is deze plek een uitstekende keuze. Het meer biedt talloze mogelijkheden voor activiteiten en watersporten. Zo kun je er suppen, kanoën, waterfietsen, kajakken, een boottocht maken of gewoon een verfrissende duik nemen. Daarnaast biedt ook dit kampeerterrein leuke speelgelegenheden voor de kids, want er is een zwembad met peuterbad, er zijn sportvelden waar toernooien worden georganiseerd en er is een speeltuin. Met een ligging aan de rand van de Franse Alpen en omringd door dennenbomen, is het kampeerterrein een prachtige plek voor liefhebbers van natuur en een bezoek aan het regionale natuurpark van Verdon mag dan ook niet worden overgeslagen. Het is niet voor niets dat dit park wordt vergeleken met de Grand Canyon en het is een van de mooiste natuurparken van Europa. Je komt ogen tekort in dit kleurrijke landschap.

#4. Camping Les Rives du Lac

Camping Les Rives du Lac heeft eveneens een mooie ligging meteen aan een meer en biedt daarom uitkomst op warme zomerse dagen tijdens een kampeervakantie. Hier komt er geen verveling aan te pas tijdens een reis met de kids, want gedurende de zomermaanden worden er tal van sporttoernooien georganiseerd. Ook is er een buitenzwembad dat overdekt kan worden als het weer tegenzit, zijn er sportvelden en is er een speeltuin. De camping heeft een eigen fietsverhuur en dat komt goed van pas aangezien de omgeving rijk is aan mooie fietsroutes. Daarnaast beschikt de regio over een aantal natuurparken om wandeltochten te maken. Voor wat cultuur tijdens je vakantie kun je eenvoudig een uitstapje maken naar de stad Marseille of kun je een bezoek brengen aan het lokale museum van Veynois of Château de Montmaur.

53235 -  (5)

#5. Camping des Princes d'Orange

Camping des Princes d'Orange is van alle gemakken voorzien en rijk aan mogelijkheden voor een actieve zomervakantie in de bergen. Het kampeerterrein ligt tegen een rotsachtige berghelling aan waardoor niet alleen wandelaars, maar ook klimliefhebbers zich hier goed kunnen vermaken. De omgeving waarin je kampeert beschikt over mooie en pittige wandelroutes en je kunt er klettersteigen. Overigens is de camping een waar kinderparadijs dankzij het buitenzwembad met glijbaan, de trampolines en speelvoorzieningen, opblaastoren én een overdekte klimwand. Net boven het kampeerterrein ligt het Franse dorpje Orpierre dat met een historische dorpskern zeker aan te raden is om eens te bezoeken. Voor een ontspannen doch actieve vakantie, ben je op deze camping in de Franse Alpen aan het juiste adres.

#6. Camping de la Plage-Alpes

Camping de la Plage-Alpes heeft een idyllische ligging aan de voet van de Alpen in het Franse Treffort. Hier ben je van ontspanning tijdens je zomervakantie verzekerd, want dit is een van de rustigere kampeerplaatsen dankzij de ligging aan een doodlopende weg. Maar saai is het allerminst, want op het kampeerterrein worden diverse activiteiten georganiseerd. Onder het genot van zomerse maaltijden vinden hier muzikale concerten plaats en zijn er spelletjesavonden. Vanaf de kampeerplaats heb je uitzicht op het meer van Monteynard waar genoten kan worden van het verfrissende water of aan watersport kan worden gedaan. Windsurfen, kitesurfen, zeilen, kanoën, vissen en zwemmen: het kan en mag allemaal op dit meer. En voor een uitstapje buiten het terrein is het aan te raden te wandelen op het prachtige plateau van Trièves of is een bezoek aan de stad Grenoble zeker de moeite waard.

Waar je ook naar op zoek bent tijdens een zomervakantie in de bergen, op een van de campings in de Franse Alpen heb je gegarandeerd een fijne tijd. Waar verblijf jij graag in de bergen?

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.